İzleyiciler

8 Ekim 2009 Perşembe

ISPANAK KAVURMASI (YOĞURTLU)

ISPANAK KAVURMASI YOĞURTLU
(ENFES BİR LEZZET)


Malzemeler2000 gr ıspanak
4 adet büyük boy soğan
500 gr yoğurt
150 gr sıvıyağ
5 diş sarımsak
Az tuz, az karabiber
Yeteri kadar su (2–3 bardak)

YapılışıBir tencereye kökleri ayıklanmış, çok iyi yıkanmış 2000 gr ıspanakları koyalım. Üzerini örtecek kadarda su koyup ıspanakları 15 dakika kadar haşlayalım(Çok fazla haşlamayalım vitaminlerin kaybolmaması için)Haşlanan ıspanakları suyun içerisinden çıkarıp avuç içimizle sıkarak sularını sıkalım. Sıkılan ıspanakları ince ince doğrayalım. Ayrı bir tencerede sıvıyağ ile soğanları iyice kavuralım. Tuzunu ve ince doğradığımız ıspanakları atalım ve sürekli karıştıralım. Üzerine iki bardak su ilave edip kısık ateşte ıspanaklar suyu çekip susuz kalana kadar pişirelim. Karabiberi katıp bir iki daha karıştırıp ateşten indirelim. Ispanağımızı servis yapacağımız tabağa alıp, üzerine iyice dövülmüş 5 diş sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökerek servis yapalım.

ISPANAK KAVURMASI (YOĞURTLU)'NUN ŞİFASI1. Kansızlığı giderir.
2. Kanser hücre oluşumunu önler.
3. Kanı sulandırır, kolesterolü düşürür.
4. Soğuktan kaynaklanan hastalıklarda bünyeye dayanıklılık verir.
5. Boy atan çocukların mukavemetini artırır.6. Sinirleri yatıştırır, uykuyu rahatlatır, kısaca sabah zinde kalkılır.

2 yorum:

Sibel dedi ki...

en yakin zamanda ispanagi fasulye ile deneyecegim..cok severim ispanagi,yogurtlu yogurtlu.

Fuat Gencal dedi ki...

Fasülye ile yapılan çok özel bir yöresel tat var inşallah yakında yayınlayacağım.
İlginize teşekküe ederim.