SARMISAKLI TAZE FASULYE

SARMISAKLI TAZE FASULYE
(PATİTÇ YÖRESEL BİR TAT)


Malzemeler750 gr taze fasulye
10 diş sarımsak
90 gr tereyağı
Tuz

YapılışıFasulyelerin uçlarını aldıktan sonra ortadan ikiye, üçe kırıp yıkayalım. Bir tencereye bir bardak su koyup fasulyeleri haşlayalım. Ayrı bir tencerede tereyağını eritelim fasulyelerimizi içine atalım, ezdiğimiz sarımsaklarımızı ve tuzumuzu da attıktan sonra tahta kaşık ile sert bir şekilde karıştıralım. Fasulyeler ezilmeye başladığında ateşten indirelim ve afiyetle yiyelim.

SARMISAKLI TAZE FASULYENİN ŞİFASI01. Vücuda direnç ve kuvvet verir.
02. Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirir.
03. Romatizma ağrılarını geçirir.
04. İdrar söktürücü özelliği vardır.
05. Balgam söktürücüdür.
06. Tansiyon düşürücüdür.
07. Karaciğeri düzene sokar sarılığa iyi gelir.
08. Şeker hastalarına iyi gelir kanı temizler ve şekeri düşürür.
09. Göz hastalıklarına iyi gelir.
10. Kanserden koruyucudur.

Hiç yorum yok: