İzleyiciler

7 Ekim 2009 Çarşamba

EBEGÜMECİ ÇORBASI

EBEGÜMECİ ÇORBASI
(YÖRESEL BİR TAT)


Malzemeler
1000 gr ebegümeci
2 adet orta boy soğan
30 gr un
30 gr sıvıyağ
200 gr süt
Az tuz
Yeteri kadar su(3–4 bardak)

Yapılışı
Ebegümecini tertemiz yıkadıktan sonra sıcak su ilave edip pişirelim. Daha sonra el blenderi ile ezip püre haline getirelim. Ayrı bir tencerede soğanları ince ince doğrayıp sıvıyağda kavuralım üzerine unu ilave edip biraz daha kavuralım. Un pembeleşince üzerine karıştırarak önce suyu daha sonra sütü ve en sonrada ebegümeci püresini ekleyerek bir taşım daha kaynatalım. Çorba kıvamına gelince tuzunu ilave edip ateşten indirelim ve afiyetle yiyelim.


EBEGÜMECİ ÇORBASININ ŞİFASI
01. Astım ve bronşitte içilen bir kâse çorba çok faydalıdır.
02. Ebegümecinin yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliğin çorbasında da mevcuttur.
03.Akşam yatarken içilen bir kâse çorba sinirlerinizi yatıştırır.
04. Ateş düşürücüdür.
05. Bademcik iltihabı ve anjin de içilen çorba çok fayda sağlar.
06. Her gün içilen bir kâse çorba boğaz. Mide. Bağırsak ve mesanedeki iltihapları kurutur.
07. İdrarı çoğaltır, idrar zorluğunu geçirir
08. Kireçlenmelerde, mafsal kireçlenmelerinde, diz kapağı kireçlenmelerinde içilen bir kâse çorba çok fayda sağlar.
09. Süt artırıcı olarak yeni doğum yapmış annelerin çorbadan içmeleri çok faydalı olur.
10. Balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı olarak akşamları içilen çorba çok şifa verir.

Hiç yorum yok: