İzleyiciler

7 Ekim 2009 Çarşamba

KARALAHANA ÇORBASI

KARALÂHANA ÇORBASI
(YÖRESEL BİR TAT)



Malzemeler1000 gr karalâhana
150 gr barbunya fasulye(önceden pişirilmiş)
150 gr kırık mısır(önceden pişirilmiş.)
2 adet orta soğan
20 gr domates salçası
20 gr tereyağı (arzu edenler kuyrukyağı kullanabilir.)
Az tuz, az acı kırmızı pul biber
100 gr mısır unu
100 gr kalın bulgur.
Yeteri kadar su (7–8 bardak)

YapılışıBir tencereye önce 8 bardak suyu koyalım. Üzerine yağımızı, yarım ay şeklinde doğranmış soğanlarımızı, önceden pişirilmiş fasulye ve mısırımızı, salçamızı ve ince doğranmış lahanamızı ekleyelim. Hepsini pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın bulguru ilave edelim en sonra mısır ununu azar azar karıştırarak ekleyelim. Çorbamız kıvamına geldiğinde tuzunu ve acı pul biberimizi atıp ateşten indirelim. Afiyetle yiyelim.

KARALÂHANA ÇORBASININ ŞİFASI01. Lahanada bulunan B vitamini beyindeki hücreleri olumlu etkiler
02. Kandaki şekeri düşürdüğünden şeker hastaları bu çorbadan devamlı içmelidirler.
03. Lahanada bulunan demir özellikle kansızlık çekenlere çok iyi gelir.
04. Lahana çorbası sinirsel sıkıntı çekenlere, deprasyona girenlere rahatlatıcı etkisi vardır Bu tip kişiler bu çorbayı bol tüketmelidirler.
05. İdrar söktürücüdür.
06. Anne sütünü artırır.
07. Kansere karşı koruyucudur
08. Sabahları bir kâse içildiğinde kabızlığa çok iyi gelir.
09. İçerisindeki A vitamini gözün görme gücünü artırır.10. Vücuda kuvvet verir

Hiç yorum yok: