İzleyiciler

20 Kasım 2012 Salı

Baton profiterol

Baton parofiterol

 Malzemeler;

1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
125 gr tereyağ
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı

Tenceremizde tuzsuz tereyağımızı eritelim. Üzerine bir bardak su koyup kaynatalım. Kaynamaya
başladığında bir bardak un ilave edip karıştırarak pişirelim. Yapış yapış olduğunda ateşten indirip soğutalım. Soğuyan hamurumuza üç yumurtayı teker teker kırıp iyice karıştıralım. (Yumurta kokusu olmaması için yumurtaları tek tek ve iyice yedirdikten sonta kırmamız gerekiyor.) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize hazırladığımız bu hamuru iki parça halinde serelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kreması için iki bardak sütü ateşin üzerine koyalım bir bardak şekeri,yarım bardak unu ve vanilyayı koyup pişirelim. Ocaktan indirmeden bir yumurta kırıp iyice karıştırarak ateşten indirelim. Üzeri kızaran iki parça profiterol hamurumuzu alalım. Pişirdiğimiz kremayı bir parçanın üzerine koyup diğer parçayıda onun üzerine koyup çikolata sosu
ile süsleyip iyice soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyelim.

Baton profiterol'un şifası;

01. Vücudu dinlendirir, rahatlatır.
02. Anne sütünü artırır.

7 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.afiyet olsun.

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Ne güzel fikir tek tek uğraşmadan..Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor..

yemekbiraşk dedi ki...

enfes olmuş ellerinize sağlık..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Profiterolü bu şekilde yapmayı hiç düşünmemiştim.Bu güzel görüntüden sonra düşünücem.
Ellerinize sağlık.

VuslaT dedi ki...

Pek lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..

Dilekkmutfakta dedi ki...

süper görünüyor,fikir olarak da tuttum tek tek uğraşıp kabardı mı kabarmadı mı diye üzülmeden,emeğinize sağlık...

Ilhan Ucer dedi ki...

Fuat bey özellikle tatlı kunusunda tarifleriniz süper. Bunu da not aldım. Ben tatlı konusunda özürlüyüm ama çok pratik anlatmışsınız yapabilirim gibi geldi. Elinize sağlık.