İzleyiciler

6 Ekim 2012 Cumartesi

Pişmiş sebzeli hamsi buğulama


PİŞMİŞ SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA
 
Malzemeler;

1 kg taze hamsi,
1 adet ortaboy patates,
1 adet havuç,
1 adet kırmızı yağbiberi,
2 adet yeşil biber,
2 adet orta boy kurusoğan,
3 adet domates,
1/2 adet limon dilimleri,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz,
1 çay bardağı su,
Tuz,

Yapılışı;

Hamsilerimizi alırken taze olmasına dikkat edelim. Gözleri parlak yüzgeçleri kırmızı kanlı ve üzeri pırıl pırıl parlayan hamsi taze demektir.

Hamsilerimizi kılçıklarınıda çıkararak temizleyelim. İyice yıkayalım. Kevgir içerisinde sularını süzmesi için bekletelim.

Tavamızda sıvıyağımız üzerine önce soğanlarımızı kavurmaya başlayalım. Ardından incecik kestiğimiz biberlerimizi, havucumuzu, patatesimizi ekleyip iyice kavuralım.

Üzerine domateslerimizi rendeleyip koyduktan sonra tavamızın üzerini kapatalım sert olan sebzelerimiz biraz yumuşamaya başlayana kadar pişirelim. Eğer susuz kalırsa biraz su ekleyelim.

Fırına vereceğimiz tepsinin en altına bir sıra hamsi dizelim.

Arasına pişmiş olan sebzelerimizden koyalım üzerine ince kıyılmış maydanozlarımızı serpip tekrar hamsilerimizi dizip bitirelim. Çok az sıvıyağ ve pişmiş sebzelerin suyunuda üzerine dökelim. Eğer suyu az ise biraz daha ekleyebiliriz. En üstte dilimlenmiş limonlarımızı dizip,

Önceden ısıttığımız fırınımıza verip hamsiler pişene kadar yaklaşık 15 dakika fırınladıktan sonra servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.

PİŞMİŞ SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMANIN ŞİFASI;

01. Kalp ve damar hastalıklarından koruyor.
02. Zeka gelişimine faydalıdır.
03. Migren ve deprosyana iyi gelir.
04. Kanı inceltir, kan basıncını ayarlar.
05. Kemik erimesi rahatsızlığına iyi gelir.
06. Kansızlığa iyi gelir.
07. Göz rahatsızlıklarına iyi gelir.

21 yorum:

ilhan dedi ki...

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Ama şu sıralar hamsinin en lezzetsiz zamanı. Daha en az 2 ayı var. Palamut yesek şu sıralar.

zi4e dedi ki...

Страхотно ястие, много харесвам риба.
Поздравления!

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Hamsi daha da lezzetlenmesi için soğuk yemesi lazım yani havaların soğuması gerekir Kasım sonu ve Aralık ayından sonra en ideal yeme zamanları ama ızgara ve tava da yenirse süper lezzetli oluyor. Ben sebzeli buğulamasını yaptım tavsiye ederim süper oldu.

Saygılar..

Debora de lucas dedi ki...

UNA RECETA ESTUPENDA¡¡¡¡

Derya Sezgin dedi ki...

Fuat bey;
Bir Karadeniz kızı olarak bayılırım ellerinize sağlık,sevgiler...

anne eli gibi dedi ki...

O KADAR ZAMAN OLMUŞ Kİ HAMSİ BUĞULAMA YEMEYELİ,CANIM ÇEKTİ İNANIN,ELLERİNİZE SAĞLIK..

Magia da Inês dedi ki...

Delicioso e rico em nutrientes!!!
Bom sábado!
Bom fim de semana!
Beijinhos.°º✿♫
°º✿
º° ✿♥ ♫° ·.

mutfagabuyrun dedi ki...

akarken bile çok iştah açıcı.ellerinize sağlık.iyi akşamlar.

María dedi ki...

Pues unas verduritas muy ricas, con esas anchoas toda una delicia. Saludos

Asiye VURAN dedi ki...

benim mutfağımdan eksik olmaz ellerinize sağlık sevgiler

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

of of of nasıl da lezzetli olmuşlar, ellerinize sağlık...

nevininyemekleri dedi ki...

Balık zaten şifa ve lezzet,sizin ellerinizde dahada lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. Banada beklerim. Sevgiler.

marijose dedi ki...

Hola, vengo a darte las gracias por tu visita y comentarios en mi blog, eres muy amable, me gusta mucho tu cocina, me quedo tambien como seguidora, estaremos en contacto a traves de la blogosfera, un abrazo

sarımutfak-hande dedi ki...

lezzet deposu olmuş bu
nefis görünüyor
ellerinize sağlık

FELI dedi ki...

que manera de comer boquerones mas distinta
me encanta el resultado
un saludo

Narince dedi ki...

Cook fena hamsi cekti canim, ellerinize saglik.

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

balığın tam mevsimi bu güzel tarifle ve iştah açıcı görüntüsüyle çok lezzetli olduğundan eminim ellerinize sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

saygılar..

vişnap dedi ki...

Bu şekil hiç denememiştim bir daha kine mutlaka sizin tarif ile yapmayı düşünüyorum.Ellerinize sağlık.

Nina Paim dedi ki...

Também gostei muto desta receita de peixe, bastante saúdavel. Posso segir-lhe? Abraços e beijinhos Brasileiros

MAZES dedi ki...

çok ilginç ,ellerinize sağılık,eminim tadı da görüntüsü kadar çok güzeldir.