KIYMALI KARNIBAHAR
Malzemeler1 orta boy karnabahar
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı pirinç
Tuz
Yapılışı
Karnıbaharımızı ayırıp yıkayalım. Soğanımızı yemeklik doğrayalım. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine kıymamızı koyup biraz daha kavuralım. Salçamızı ilave edelim. Karnıbaharlarımızıda tencereye koyup tenceremizin kapağını kapatalım. Biraz diriliği kaybolduktan sonra (yaklaşık 2-3 dk) 2 su bardağı kaynamış suyu, tuzunu, pirincini ekleyip pişirelim. Piştiğinde servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.
KIYMALI KARNIBAHARIN ŞİFASI
1. Kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme riskini azaltır.
2. Katarakt rahatsızlığına karşı faydalıdır.
3. Kansızlığı önler.
4. Yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar.
5. Kansere karşı koruyucudur
6. Anne sütünü artırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder