İzleyiciler

28 Nisan 2011 Perşembe

PAPATYA KURABİYE

PAPATYA KURABİYE


Malzemeler

125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı

Yumuşamış teryağın üzerine pudra şekerini koyup iyice karıştıralım. unumuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurumuzu ikiye bölüp bir yarısına kakao ilave edip iyice tekrar yoğuralım. Sonra her iki hamurdan bilye büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Her bir bilye hamuruna papatya şekli vererek önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

PAPATYA KURABİYENİN ŞİFASI

01. Kişinin kendisini mutlu hissetmesini sağlar.
02. Anne sütünü artırır.
03. Çocukların iştahını açar.

3 yorum:

gloria cuce' dedi ki...

Fantastic biscuits

Tu mejor receta dedi ki...

Riquísimas!

asortik dedi ki...

annemin biz küçükken yaptığı kakaolu, sade kurabiyeleri hatırladım. elinize sağlık