KARALAHANA DOLMASI
Malzemeler
2 demet karalahana
500 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası (suda eritilmiş)
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yapılışı
Kara lahana yapraklarını sap kısımlarından koparıp, sıcak su içerisinde 7-8 dakika haşlayalım.
Kıymanın üzerine ince doğranmış soğanı, pirinci, bulguru çok ince kıyılmış maydanozu koyup iyice yoğuralım. Tuz, karabiber ve pulbiberide ilave edip biraz daha yoğurmaya devam edelim. Hazırladığımız bu harcı 5-6 dakika dinlendirdikten sonra haşlanmış lahana yapraklarına bu içten koyup güzelce saralım. Tencereye dizelim üzerine 2 bardak sıcak su, salçasını ve sıvıyağı ilave edip kısık ateşte pişirelim. piştiğinde servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
KARALAHANA DOLMASININ ŞİFASI
1. İltihap giderici olarak kullanılır.
2. İdrar söktürücüdür..
3. Ses kısıklığında faydalıdır.
4. Öksürük, boğaz ve bademcik iltihabında faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder