MANTARLI ÇİĞ BÖREK
Malzemeler
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke
Tuz
1 su bardağı doğranmış mantar
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke
Tuz
İç Malzemesi
1 su bardağı doğranmış mantar
1 adet soğan
Tuz, karabiber
(Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz)
Yoğurma kabımızda hamur malzemelerimizi karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. (sert olmaması için ılık su ilave edebiliriz) Hamurumuz dinlenirken sıvıyağda ince doğranmış soğanlarımızı kavuralım. Üzerine mantarlarımızı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak biraz daha kavurup iç harcımızı hazır edelim. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp tezgah üzerinde küçük yuvarlaklar açalım. iç harcımızı açılan yuvarlağın yarısına koyalım. Diğer yarısını üzerine kapatalım kenarlarını ister el ile isterse bir tabak yardımı ile kapatalım. Hazırladığımız çiğ böreklerimizi sıvı yağda alt üst kızartalım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. Kişinin kendisini mutlu hissetmesini sağlar.
03. Anne sütünü artırır.
Tuz, karabiber
(Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz)
Yapılışı
Yoğurma kabımızda hamur malzemelerimizi karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. (sert olmaması için ılık su ilave edebiliriz) Hamurumuz dinlenirken sıvıyağda ince doğranmış soğanlarımızı kavuralım. Üzerine mantarlarımızı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak biraz daha kavurup iç harcımızı hazır edelim. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp tezgah üzerinde küçük yuvarlaklar açalım. iç harcımızı açılan yuvarlağın yarısına koyalım. Diğer yarısını üzerine kapatalım kenarlarını ister el ile isterse bir tabak yardımı ile kapatalım. Hazırladığımız çiğ böreklerimizi sıvı yağda alt üst kızartalım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
MANTARLI ÇİĞ BÖREĞİN ŞİFASI
01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. Kişinin kendisini mutlu hissetmesini sağlar.
03. Anne sütünü artırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder