İzleyiciler

30 Aralık 2010 Perşembe

Düdüklüde haşlama et

Düdüklüde haşlama et
Malzemeler;

1000 gr. kemikli et
4 adet patates
4 adet orta boy soğan
Tuz, pulbiber
Yeteri kadar su

Yapılışı;

Kemikler düdüklü tencereye yerleştirilir. Üzerine çıkana kadar su ilave edilir. Kapağı kapatılarak
pişmesi için ateşe koyulur. Yaklaşık 25-30 dakika pişince ateşten indirilir. Kapağı açılır ve içerisine yarım ay doğranmış soğanlar ve irice doğranmış patatesleri ilave edip tuzunu ve biberini ekleyip patatesler pişene kadar tekrar kısık ateşe konur. Patatesler piştiğinde ateşten alınıp servis tabağına koyulur ve afiyetle yenir.(hiç yağ koymuyoruz kemiklerin kendi yağı yeterli)

Düdüklüde haşlama etin şifası;

1. Kan yapıcıdır.
2. Kişinin yorgunluğunu alır. Enerji verir.
3. Kemik rahatsızlıklarına iyi gelir

17 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Fuat Bey ellerinize sağlık sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum...

sarkaç dedi ki...

Fuat Bey, çocukluğumda sevmeyip, şimdi ise çok güzel olduğunu düşündüğüm yemeklerden biri. Ellerinize sağlık, siz de çok güzel yapmışsınız.

emel (domates sepeti) dedi ki...

fuat bey yeni yılınız kutlu olsun. Et harika görünüyor ellerinize sağlık.

Saglıklımutfak dedi ki...

tAVUK HARİÇ HAŞLAMA ETE BAYILIRIM. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK DA SAĞLIKLI:) MUTLU YILLAR

sevda dedi ki...

etin sağlıklı tükedildiği bir yemek.çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.saygılar.

Yıldız dedi ki...

Nasılda severim bu yemeği
üzerine bol karabiber :))
Ellerinize sağlık.

senemcabuk dedi ki...

TÜm sevdiklerinizle,mutlu sağlıklı,huzurlu bir yıl diliyorum size.Ellerinize sağlık

tatesal dedi ki...

Haşlama ete bayılırım,ellerinize sağlık,tabağı alıp gidesim geldi ama sadece bakakaldım...
Yeni yılınız kutlu olsun,sevdiklerinizle beraber daha nice yıllara....

Şule İle Egeli Tatlar dedi ki...

Çok sağlıklı bir yemek olmuş , severim haşlama eti. ellerinize sağlık , saygılar

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık.mutlu yıllar dilerim.

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

eşimin ikinci en sevdiği etin haşlama hali... ellerinize sağlık..

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★2011★ YENİYIL'DA★* 。*˛.
˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛.*.★*HERŞEY*★ 。*
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥GÖNLÜNÜZCE OLSUN♥ ˛* ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。2011
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .

Eylem dedi ki...

ellerinize saglık.bol şanslı,huzurlu ve saglıklı seneler diliyorum.

Gülcan dedi ki...

yemeğin suyuna ekmeğimi banasım var elinize sağlık.

Tatlı Kiraz dedi ki...

gerccekten cok leziz gozukuyor, ellerinize saglik, et yemekleri konusunda tariflerinizden yararlanacagim...

Recep Altun; dedi ki...

Merhabalar Fuat Gencal.

Düdüklüde haşlama et pişirmek için kullanılan malzemeleri ve pişirme tekniğinizi okudum.

Şifasını da okuyunca, bu yemeği sizin tarifiniz üzerine yapmaya karar verdik.

Biz bu yemeği artık iyice unutmuştuk. Sayenizde hatırlamış olduk.

Emeğinize, ellerinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim Fuat bey.

Sabahattin hocamla sizin gibi çocukları olduğu için her zaman iftihar ederim.

Selam ve dualarımla.