İzleyiciler

4 Kasım 2010 Perşembe

HAMSİ KUŞU

HAMSİ KUŞU
Malzemeler
1 kg. hamsi(kılçıkları temizlenmiş)
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz,
Yapılışı
Hamsileri hafif tuzlayalım ve her iki hamsiyi iç içe gelecek şekilde yapıştıralım. Mısır ununa iyice bulayalım.(yumurtalı da olabiliyor ama ben sade yaptım) sıvıyağda alt üst kızartalım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
HAMSİ KUŞUNUN ŞİFASI
01. Kemik ve diş sağlığına faydalıdır.
02. Kalp damar sağlığına çok faydalıdır.
03. Kan basıncını ayarlar, kalp ritim bozukluğunu önler.
04. Göz rahatsızlıklarına iyi gelir.
05. Kansızlığa karşı faydalıdır.

26 yorum:

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

bir önceki yayınınız var ya hani palamut tava...İşte onun yanında yaptığınız salatadan da isterim :))

Çiğdem Acar Kıvrak dedi ki...

Günlerdir canım hamsi kuşu istiyor fırsat bulup da yapamadım şimdi bu müthiş görüntüyü gördüm daha da bi fena oldum. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. Kesin hamsi kuşu yapmak lazım.

karabiberinmutfagi dedi ki...

en sevdıgım balık cesıdıdır bayılırım bu seklıne ellerınıze saglık aılenızle hayırlı ve güzel bır gün gecırmenızı dılerım :)

emel (domates sepeti) dedi ki...

harika yörünüyor. hamsiye bayılırım ellerinize sağlık

papatya68 dedi ki...

selam
Fuat bey elinize sağlık sizlere afiyet şifa olsun burada bulamadığımız için ancak kayınbiraderim gönderebildiği zaman yapıp yiyebiliyoruz şimdi resme öylece bakakaldım:(
saygılar

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

fuat bey ellerinize sağlık

Banu dedi ki...

Kaç zamandır benimde yapmayı istediğim balık hamsi kuşu lup lup yemesi en keyifli balık ellerinize sağlık Fuat Bey nefis olmuş size afiyetler olsun...

Banu dedi ki...

Kaç zamandır benimde yapmayı istediğim balık hamsi kuşu lup lup yemesi en keyifli balık ellerinize sağlık Fuat Bey nefis olmuş size afiyetler olsun...

PINAR dedi ki...

Elinize sağlık, hamsiyi çok severim, mevsiminde bol bol pişirmeye çalışıyorum.

Gülcan dedi ki...

harika görünüyor.ço lezeetli elinize sağlık. sevgiler.

BETÜLCE dedi ki...

Fuat bey ellerinize sağlık çok güzel görünüyor çok severim hamsiyi bu şekilde

Anna dedi ki...

Fuat, me encantan los boquerones. yo siempre los rebozo con harina normal de trigo. lo probaré como tu con harina de maiz. de todas formas me gustan mucho. un saludo desde Madrid.

aysemmutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık. pazar günlerinin vazgeçilmezidir bizim evde ,soğan salatasıylada ne güzel gider.

Binbirçeşni dedi ki...

ellerınıze saglık nefıs olmuşlar....

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Fuat bey ellerinize sağlık nefis görünüyor

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

cok enfes bir görüntü ellerinize saglik hayirli cumalar dilerim

Caminarsingluten dedi ki...

Estupendo plato de anchoas, que como bien dices son beneficiosas para la salud y al hacerlo con los ingredientes que propones totalmente apto para celíacos (sin gluten)

Abrazos.

Ana y Víctor.

Adsız dedi ki...

This is very fine web site, thank you and look at that [url=http;//ciufcia.pl]gry dla dzieci[/url]

kisa dedi ki...

Fantastik bir sunum! lezzetli tarifi
Mil besossss

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık hayırlı cumalar.

A.Y. dedi ki...

Hamsi kuşu tarifinin bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum doğrusu. Hep ismini duyduğum ama hiç yapmadığım bir tarif.

valerioscialla dedi ki...

ciao Fuat, bella ricetta da noi in Italia si usa la normale farina di grano per impanare le alici. Forse con quella di mais potrebbe essere meglio per rendere la frittura più leggera

NarincE dedi ki...

Ayy balık zamanı biz de haftada iki kez yapıyoruz . En çok da hamsi, ellerinize sağlık.

Birsel ve İrem dedi ki...

Süper görünüyor, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
Sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

elinize sağlık nefis olmuşlar
saygılar

tatesal dedi ki...

Hamsi kuşu enfes görünüyor Fuat Bey afiyet şifalar olsun sizlere...