İzleyiciler

20 Ekim 2010 Çarşamba

FESLEĞENLİ BULGUR PİLAVI

FESLEĞENLİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler

2 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet orta boy kuru soğan
3-4 adet yeşil soğan
3-4 adet yeşil sivri biber
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 ince demet taze nane
1/2 demet fesleğen
Tuz, karabiber

Yapılışı




Yeşil olan sebzeleri ve soğanımızı çok ince bir şekilde doğrayalım. Soğanlarımızı ve yeşil biberimizi tereyağında  kavuralım.  Üzerine salçamızı ve bulgurumuzu ilave edip biraz daha kavuralım. Bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Pilavımız suyunu , tam çekmeden  ince doğradığımız tüm yeşillikleri sırayla ekleyip pilavımızı karıştıralım. Ateşin altını çok kısıp pilavımızı dinlenmeye bırakalım. Ateşten idirdiğimiz pilavımızı servis tabağımıza koyup afiyetle yiyelim.

FESLEĞENLİ BULGUR PİLAVININ ŞİFASI

1. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
2. Hazmı kolaylaştırır.
3. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
4. Anne sütünü artırır.
5. Kansere karşı koruyucu özelliktedir.

6. İştah açıcıdır.
7. Gözün görme gücünü artırır.

26 yorum:

umutluhayat dedi ki...

bulgur pilavı içine konan sebzzelerle daha bir şifalı olmuş.ellerinize sağlık fuat bey.

Bayram Kombesi dedi ki...

Feslegen mis gibi bir koku vermistir simdi.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

günaydınlar
tesadüf işte bugünkü öğle yemeği mönüm sebzeli bulgur pilavı
üzerinde de fesleğen yerine dereotu
valla güzel oldu Fuat Bey
afiyet olsun hem size hem bana :))

Saglıklımutfak dedi ki...

Fuat bey mis gibi kokmuştur o pilav elinize sağlık

yeşim dedi ki...

sanki kısır gibi bir lezzet olmuş yanılıyormuyum...görüntü muhteşem.ilk fırsatta deneyeceğim.ellerinize sağlık.

*selinka** dedi ki...

ellerinize saglık cok güzel olur,birde ben tek biliyorum sanıyordum,bizim oralarda cok yaparlar hatda yazın en cok yapılan yiyecek,saygılarımla...

yemekbiraşk dedi ki...

hemde bol yeşillikli nefis..
elinize sağlık
saygılar

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Pirinci severim ama bulgur pilavının yeri bir başka sizin güzel taifinizle dahada güzel olmuş ellerinize sağlık

fedora dedi ki...

Tasty and very green! :)
I like it!
Regards

özlem dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. afiyet şifa olsun.

Tümay Öztürk dedi ki...

İçeriğini okumadan önce fesleğenli kısır zannettim. Ama yemek olduğunu okuyunca daha da hoşuma gitti. Fesleğen mis gibi de kokar. Ellerinize sağlık nefis duruyor...

Ruh ve Mana dedi ki...

Ellerinize sağlık Fuat Bey,görüntüsü kısırı da hatırlattı....

Fuat Gencal dedi ki...

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bir çok arkadaşım kısırı hatırladı. İnce bulgur kullandığımdan olsa gerek.

Saygılarımla.

karabidikim dedi ki...

Bulgur olsunda neli olursa olsun bana.Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

Gülcan dedi ki...

görünüşü bile muhteşem kimbilir tadı nasıl güzeldir.ellrinize sağlık.

GÜLOANNE dedi ki...

Fuat bey ellerinize sağlık mis gibi fesleğeni çok severim ama tazesini pek bulamıyorum kurusunuda çok kullanıyorum afiyet olsun

Sadece Yemek dedi ki...

Bulgur pilavı her zaman favorimdir.Fesleğenlide çok güzel olmuştur.Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.
Selamlar

Nadji dedi ki...

Un plat bien délicieux.
j'aime beaucoup le bourghoul.
A bientôt.

MECMUA-İ MODERN dedi ki...

yarın domatesli bulgur pilavı yapmayı düşünüyorum, fesleğen de ekleyip deneyeyim bir de.

tarifsiz tarifler - ipek dedi ki...

Hımm harika görünüyor. Bana biraz kısırı hatırlattı. İçinde ki bol yeşilllikten sanırım.

Adelina dedi ki...

very interesting....and fresh looking- love all those herbs!

Amparo dedi ki...

Me gusta el bulgur, lo probé y lo compré cuando estuve en tu pais,
Saludos.

sarımutfak-hande dedi ki...

fesleğeni severim ama hiç bulgura koymayı düşünmemiştim denemeliyim ellerine sağlık canım

Federica dedi ki...

mmmmmmmmmmm..che buono!!ciao!

aipi dedi ki...

what an awesome recipe..must try!

US Masala

Linda www.mykindofcooking.com dedi ki...

Your recipe looks delicious! I am going to make it this weekend. Thank you for visiting my blog.
Linda