MAKLUBE (TAVUKLU)
Malzemeler4 adet patlıcan
1 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı
Tencerede tereyağını eritelim. Tavuk etlerini küp küp doğrayıp tencereye ilave edelim. Soğanımızı ince ince doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım. pirincimizi, tuzumuzu ve karabiberimizi koyup hepsini biraz kavuralım. Patlıcanları alacalı şekilde soyalım. Boyuna dilimleyelim. Bir tavada zeytinyağı ile patlıcanları kızartalım. Kızartılmış patlıcanları derince bir kaba sık bir şekilde dizelim.Üzerine kavurduğumuz etli pirinci dökelim. Üzerini yine patlıcanla kapatalım. Bir bardak kaynar su döküp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Daha sonra fırına verelim. Bir müddetde fırnda demlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirerek afiyetle yiyelim.
MAKLUBENİN ŞİFASI
01. İdrar söktürücüdür.
02. Vücuda dinçlik verir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder