İzleyiciler

10 Temmuz 2010 Cumartesi

FELLAH KÖFTESİ


FELLAH KÖFTESİ
Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon, karabiber
1/2 adet limon suyu
Tuz

Sosu Icin

4 adet domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kırmızıbiber,karabiber,nane
Tuz

Yapılışı

Bir tencereye iki bardak ince bulguru dökelim üzerine iki bardak sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatalım. Bulgur iyice şiştikten sonra tüm malzemelerimizi koyup yoğurmaya başlayalım. Sertleştiğinde su ilave ederek yumuşatalım.  Fazla katı olmayan bir hamur elde edelim. Misket büyüklüğünde parçalar koparalım avucumuzda yuvarlayalım. İşaret parmağımızla ortasına bastırarak şekillendirelim. Geniş bir tencereye su koyalım, içine biraz tuz ve 1 yemek kaşığı  limon suyu ekleyip suyu kaynatalım. Su kaynadıktan sonra, hazırladığımız köftelerin hepsini kaynayan suya koyalım. 15-20 dakika, pişirelim. Sosu için sıvıyağda, 1 tatlı kaşığı domates salçasını kavuralım, rendelenmiş domatesleri  ve  dövülmüş sarımsakları ilave edelim. Üzerine baharatlarımızı ilave edip karıştırmaya devam edelim. Suda haşlanan köftelerimizin suyunu süzüp tencereden çıkaralım. Hazırladığımız sosu köftelerimizin üzerine dökelim. Sosla  harmanladığımız köfteleri, servis tabağına alalım, Afiyetle yiyelim.

FELLAH KÖFTESİNİN ŞİFASI

01. Bağırsak rahatsızlıklarına faydalıdır.
02. Kabızlığa iyi gelir.
03. Kandaki yağların yükselmesini önler.
04. Vücut direncini artırır.

4 yorum:

umutluhayat dedi ki...

çok çok severim .ellerinize sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim.

Saygılar

Eliana Pessoa dedi ki...

çok çok severim köfteleri .ellerinize sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim.

Saygılar.