İzleyiciler

11 Temmuz 2010 Pazar

Fasulye turşusu kavurması


Fasulye turşusu kavurması

Malzemeler;

1 kg taze fasulye
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağ
5 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı;

Taze fasulyeleri kıralım. Tencereye çok az su koyup fasülyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ayrı bir tencerede tereyağını eritelim. Sıvıyağı ve soğanları koyup soğanlar diriliğini kaybedene  kadar kavuralım. Fasulyemizi, sarımsakları ve tuzu ilave edip hepsini birlikte biraz daha kavurduktan sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

Fasulye turşusu kavurmasının şifası;

01. Vucudun kuvvetlenmesini sağlar.
02. Albümin de faydalıdır.
03. İdrar söktürür.
04. Kandaki şekerin düşmesini sağlar.

12 yorum:

umutluhayat dedi ki...

çok güzel olmuş.ellerinize sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim.

Saygılar.

AtolyeKedi dedi ki...

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

birdutmasali dedi ki...

valahi Fuat bey,
AKAN SULAR DURUR ! :)))

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim.

Saygılar.

Baharcicegi dedi ki...

tam yaz yemegi hafif ve zeytinyagli,buranin sicaginda yaninda yogurtla iyi gider
Elinize saglik Fuat bey

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim.

Saygılar.

Federica dedi ki...

come smepre un ottimo piatto!complimenti!ciao!

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkürler.

Pepela dedi ki...

Fasülyenin yeri bizim memleketimizde,(gürcü mutfağında) ayrıdır:)
Her türlü yemeği,mezesi yapılır.
Kavurmasına da bayılırım,çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

görüntü süper