FISTIKLI UN HELVASI
Malzemeler3 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı çam fıstığı
Tarçın
Yapılışı
Tereyağını eritip unu ilave edelim. Çok kısık ateşte devamlı karıştırarak kavuralım. Hafif bir un kokusu çıktığında fıstıkları ilave edelim. Pembeleşene kadar kavurmaya devam edelim. Bir bardak suya şekerimizi koyalım devamlı karıştırarak şekeri eritelim. Eriyen şekerli soğuk suyumuzu pembeleşen helvamızın üzerine dökelim. Pütürlenmesini önlemek için çok hızlı bir şekilde karıştıralım. Ateşin altını kapatalım. Helvamımız koyulaştığında servis tabaklarımıza alıp üzerine arzuya göre tarçın serpip afiyetle yiyelim.
FISTIKLI UN HELVASININ ŞİFASI
01. Anne sütünü artırır.
02. Kilo almaya yardımcı olur.
03. İştah açar, kişinin kendini mutlu hissetmesini sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder