İzleyiciler

26 Nisan 2010 Pazartesi

ETLİ NOHUT


ETLİ NOHUT

Malzemeler

300 gr. kemikli et
300 gr. nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
2 adet domates
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,
Yapılışı

Tenceremize tereyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanları ve küp küp doğradığımız domateslerimizi koyup üzerine kemikli etimizide koyup etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Salçamızı ve nohutlarımızı koyup tuzumuzu atıp üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte nohutlar yumuşayana kadar pişirelim.  Piştiğinde servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.

ETLİ NOHUTUN ŞİFASI

01. Vücudu kuvvetlendirir.
02. İştah açar, mideyi kuvvetlendirir.
03. Bağırsakları yumuşatır, bol idrar söktürür.
04. Anne sütünü artırır.

7 yorum:

Xana dedi ki...

Bom aspecto :)
Obrigado pela visita...
Cumprimentos

Fuat Gencal dedi ki...

Xana,Muito obrigado.
Cumprimentos.

Eliana Pessoa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Eliana Pessoa dedi ki...

ADORO GRÃO DE BICO COM CARNE FICA DELICIOSO!!!
ABRAÇO!

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık .çok severim nohut yemeğini ama etsiz olursa

Damak Tadı dedi ki...

Fuat bey,koyun etiylemi yaptınız?Çok nefis görünüyor..Ben etsiz severim ama bizde mutlaka koyun etiyle veya kaburgasıyla pişirilir..Ellerinize sağlık..Selamlar,

Eu Mulher dedi ki...

I love chickpeas. I have not tried so with meat, it should be a delight!


*********************

Ben nohut seviyorum. Çok etli, bir zevk olmalıdır denemedim!

Hoşça kal!