Yarım ay çöreği
Malzemeler;
250 gr. tereyağ
200 gr. şeker
100 gr. süt
1 adet yumurta
30 gr. yaşmaya
400 gr. un
200 gr. iç ceviz
25 adet kakaolu büsküvi
150 gr. kuru beyaz üzüm
10 gr. tarçın
50 gr. çam balı
100 gr. file kırık fındık, susam
Yapılışı;
Tereyağını yumuşatalım. Üzerine şekerimizi koyarak iyice karıştıralım. Yaş mayayı eritelim. Geniş bir yoğurma kabında tereyağlı şekerimizi, mayamızı. unumuzu koyarak yumuşak bir hamur yapalım. Hamurumuz dinlenirken iç malzememizi hazırlıyalım. ceviz, kuru üzüm, kakaolu büsküvi ve tarçını mikserde iyice karıştıralım. Mikserden çıkarıp bal ile iyice yoğurup herşeyin birbirine karışmasını sağlayalım. Dinlenen ve kabaran hamurumuzdan küçük parçalar koparıp küçük yuvarlaklar açalım. Hazırladığımız içden bir kaşık içerisine koyalım ve çok düzgün bir şekilde kapatalım. Elimizle yarım ay şekli verip altı yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Bir yumurta sarısını ay çöreklerinin üzerine sürüp üzerine susam ve file fındık kırıkları atalım. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Piştiğinde servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
Yarım ay çöreğinin şifası;
1. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.
2. İştah açar.
3. Anne sütünü artırır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder