İzleyiciler

3 Aralık 2009 Perşembe

EBEGÜMECİ DOLMASI


EBEGÜMECİ DOLMASI

Malzemeler
2 demet iri yaprak ebegümeci
300 gr. kıyma
150 gr. pirinç
1 adet orta boy soğan
3 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
50 gr. sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

Yapılışı

İri ebegümeci yapraklarını sap kısımlarından koparıp, sıcak su içerisinde 7-8 dakika haşlayalım.
Kıymanın üzerine ince doğranmış soğanı, pirinci, çok ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu koyup iyice yoğuralım. Tuz, karabiber ve pulbiberide ilave edip biraz daha yoğurmaya devam edelim. Hazırladığımız bu harcı 5-6 dakika dinlendirdikten sonra ebegümeci yapraklarına bu içten koyup güzelce saralım. Tencereye dizelim üzerine 2 bardak sıcak su ve sıvıyağı ilave edip kısık ateşte pişirelim. piştiğinde servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

EBEGÜMECİ DOLMASININ ŞİFASI

1. İltihap giderici olarak kullanılır.
2. Kireçlenmelerde, diz kireçlenmesinde faydalıdır.
3. Ses kısıklığında faydalıdır.
4. Öksürük, boğaz ve bademcik iltihabında faydalıdır.

1 yorum:

Jacktels Kochbuch dedi ki...

Hi Fuat,
Çok narin. Iltifat
Onlara fatter yapmak değil so nice

Tebrik Jacob