İzleyiciler

28 Kasım 2009 Cumartesi

EV MAKARNASI PEYNİRLİ TAVADA


EV MAKARNASI  PEYNİRLİ TAVADA

Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 kg. un
1 Kaşık Tuz
50 gr. tereyağı
250 gr. peynir

Yapılışı
Geniş bir kap içerisine yumurtaları kıralım, su ve tuz ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamurumuzu 4 esit parçaya bölüp, yaklaşık 2 mm kalınlığında açalım. Açtığımız yufkaları kızgın bir saçda arkalı önlü haşlayalım. Sonra dürüm gibi saralım ve ince ince keserek ev makarnamızı yapmış olalım. Tavada tereyağını eritelim makarnalarımızdan bir avuç alıp tavanın altına serelim. üzerine ufalanmış peyniri serelim. Üzerine tekrar makarna serelim önce tavanın altını kızartalım. Bir kapak yardımı ile ters yüz edip diğer tarafını kızartalım ve dilimleyip servis tabaklarına alıp çayla birlikte afiyetle yiyelim.

EV MAKARNASININ ŞİFASI
1. İştah açar, kilo almaya yardımcı olur.
2. Vücut yorgunluğunu alır. Kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar.

1 yorum:

Jacktels Kochbuch dedi ki...

Hi Fuat,
Çok, çok ince ve lezzetli mega. Iltifat
Tebrik Jacob