İzleyiciler

17 Kasım 2009 Salı

EKŞİLİ PAZI DOLMASI

EKŞİLİ PAZI DOLMASI


Malzemeler
1000 gr. pazı
500 gr koyun kıyması
1 adet iri soğan
3 adet domates
20 gr. domates salçası
200 gr. pirinç
2 adet limon suyu
5 diş sarımsak
40 gr. tereyağ
1 demet maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber

Yapılışı
Kıymanın üzerine pirinçleri, soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri, salçanın yarısını ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve pulbiberi koyup birlikte yoğuralım. Pazı yapraklarını 1 dakika haşlayalım. Yaprakları dolmalık parçalar haline getirelim. İçlerine kıymalı harçtan koyarak saralım. Tencerenin altına kalın yaprakları koyalım düzgün bir şekilde dizelim. Limon suyunu dökelim. İnce doğranmış sarmısakları, terayağını, tuz ve kalan salçayı dolmaların üzerine sürüp üzerine 2 bardak sıcak su koyup orta ateşte pişirelim. Dolmalar suyu çektiğinde ilave edelim. Yapraklar yumuşadığında ateşten indirelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim. (Tencerede kalan su sos olarak üzerine koyulabilir.)

EKŞİLİ PAZI DOLMASININ ŞİFASI
1. İdrar söktürücüdür.
2. Mide ve bağırsakları güçlendirir.
3. Sinirleri yatıştırır.
4. Vücudun mkavemetini artırır.
5. Bağırsakları yumuşatır, dışarı çıkmayı kolaylaştırır.

1 yorum:

SEVGİ dedi ki...

Mmmm yine döktürmüşsünüz.. Ellerinize sağlık.