Taze fasulye (düdüklüde)


DÜDÜKLÜDE TAZE FASULYE

Malzemeler

1 kg taze fasulye
500 gr kemikli et
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
3 adet domates
Tuz

Yapılışı

Düdüklü tenceremizde tereyağını eritip kemikli etlerimizi kavuralım. Ardından yemeklik doğradığımız soğanlarımızı kavuralım. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyelim. Domatesler suyunu çekmeye başladığında fasulyelerimizi koyalım. Suyunu, tuzunu ilave edip düdüklümüzü kapatalım. Normal ateşte 15 dk pişirelim. Çok kısık ateştede 10 dakika pişirelim. Tenceremiz soğuduktan sonra kapağını açıp servis tabaklarımıza alıp afiyetle yiyelim.

DÜDÜKLÜDE TAZE FASULYENİN ŞİFASI

01. Bedeni ve zihni yorgunlukları giderir.
02. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.
03. Pankreas bezi'nin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur.
04. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür.
05. İdrar tutukluğunu giderir. Albümini düşürür.
06. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur.
07. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder.
08. Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir.
09. Kalp çarpıntılarını giderir.

Hiç yorum yok: