KEPEK UNLU KAYISI VE ÜZÜMLÜ KEK
Malzemeler
15 adet kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı yoğurt
100 gr. tereyağ (yumuşamış)
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı kepekli un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Kek yoğurma kabımızda tereyağı ile şekeri iyice karıştıralım. Üzerine yoğurdu, yumurtaları, kepekli unu, kabartma tozunu ve vanilyamızı koyup iyice karıştıralım. Altını yağladığımız kek kalıbımıza dökelim. En üste ince kestiğimiz kayısıları ve kuru üzümleri koyup önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımızda biraz bekleyelim. Sonra dilimleyip servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
KEPEK UNLU KAYISI VE ÜZÜMLÜ KEKİN ŞİFASI
01. Anne sütünü artırır.
02. Kuvvet verir. Dinçlik sağlar.
03. Bağırsaklara faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder