KEPEK UNLU KAYISI VE ÜZÜMLÜ KEK


KEPEK UNLU KAYISI VE ÜZÜMLÜ KEK

Malzemeler

15 adet kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı yoğurt
100 gr. tereyağ (yumuşamış)
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı kepekli un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Kek yoğurma kabımızda tereyağı ile şekeri iyice karıştıralım. Üzerine yoğurdu, yumurtaları, kepekli unu, kabartma tozunu ve  vanilyamızı koyup iyice karıştıralım. Altını yağladığımız kek kalıbımıza dökelim. En üste ince kestiğimiz kayısıları ve kuru  üzümleri koyup önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımızda biraz bekleyelim. Sonra dilimleyip servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

KEPEK UNLU KAYISI VE ÜZÜMLÜ KEKİN ŞİFASI

01. Anne sütünü artırır.
02. Kuvvet verir. Dinçlik sağlar.
03. Bağırsaklara faydalıdır.

Hiç yorum yok: