İzleyiciler

11 Haziran 2010 Cuma

Serbidev


SERBIDEV
 
 
Malzemeler;

2 su bardağı yarma buğday
150 gr kurut(keşk) yoğurt kurusu
3 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı pul biber, kuru nane, tuz

Yapılışı;

Yarma buğdayını  iyice pişirelim.Büyük bir tabağa koyalım.Ortasını açıp çukur şekline getirelim.Açılan çukurcuğa kurut( keşk yoğurt kurusu) suyu dökelim.Tereyağda kızdırılmış kırmızı pulbiber ve kuru nane serpelim. Afiyetle yiyelim.(Ben yarma buğdayını  özel çekilmiş olarak kullandım. yoğurt kurusunun kendisi tuzlu olduğu için ayrıca tuz kullanmadım.)

SERBİDEVİN ŞİFASI

01. Vücut ve sinirlere kuvvet verir
02. Hazmı kolaylaştırır
03. İshali keser
04. Tansiyonu yükseltir

5 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Hiç bilmediğim bir tarif değişik geldi. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Hayırlı Cumalar.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Bende ilk defa yaptım. Çok besleyici ve leziz bir yemek.

Saygılar.

defneylebirlikte dedi ki...

ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF.İLK KEZ DUYDUM.ELLERİNİZE SAĞLIK.SAYGILAR..

umutluhayat dedi ki...

ilk kez duyduğum bir tarif.ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

elinize sağlık. çok ilginç ve değişik ve bu tarifi ilk defa duydum. serbidevin acaba anlamı nedir? çok lezzetli ve çok faydalı olduğu belli.