PATATESLİ BÖREK


PATATESLİ BÖREK
Malzemeler
4 adet yufka
1 adet soğan
2 adet patates
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
Tuz,karabiber,susam,çörekotu
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı

Patateslerimizi haşlayalım. Püre haline getirelim. Soğanımızı ince doğrayalım. Pembeleşene kadar kavuralım. Püremizi ekleyip iyice karıştıralım. Tuzunu,karabiberini katıp börek içimizi hazır etmiş olalım. Yufkamızı tezgahın üzerine bütün yayalım. Sütle sıvı yağımızı karıştıralım. Yufkamızın üzeri tamamen ıslanacak şekilde fırça ile sütlü karışımdan sürelim. Hazırladığımız patatesli içten yufkamızın her tarafına serpelim. Sigara böreği gibi sarmaya başlayalım. Tepsimizin altını yağlayalım. Sardığımız yufkaları ortadan başlayarak döne döne tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Sonra dilimleyip servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

PATATESLİ BÖREĞİN ŞİFASI

1. Küçük çocukların iştahını açar.
2. İdrar söktürür.
3. Vücudun yorgunluğunu alır. Vücuda kuvvet verir.
4. Anne sütünü artırır.
5. Sinirleri kuvvetlendirir.

Hiç yorum yok: