Tavuk Şinitzel


Tavuk Şinitzel
Malzemeler;

1 kg. tavuk eti fileto şeklinde hazırlanmış
1 su bardağı galete unu,
1 su bardağı un,
2 adet yumurta,
Tuz
Kızartma için sıvıyağ,

Yapılışı;

Fileto şeklinde hazırlanmış tavuk etlerimizi öncelikle temiz yıkayıp yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.

Dinlenen tavuklarımızı önce hafif tuzlanmış unumuza batırıp her iki tarafının unlanmasını sağlıyoruz.

Daha sonra unlanan tavuk filetolarımızı önce çırpılmış yumurtaya batırıyoruz. Yumurtaya batırılan tavuklarımızı galeta ununa batırıyoruz ve iyice tavuk filetolarımızın üzerine yapışmasını sağlıyoruz.(Ben galeta unu ile mısır ununu karıştırıp daha iyi yapışmasını sağladım.)


Sıvı yağımızı tavamızda kızdırıp tavuk şinitzellerimizi arkalı önlü kızartıyoruz.
Kızaran şinitzelimizi servis tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.

Tavuk Şinitzel'in Şifası;

01. Güç ve enerji verir.
02. Hazmettiricidir.

03. Erkek sağlığına faydalıdır.

04. İdrar söktürücüdür.
 
05. Kan şekerinin yükselmesini önler.
06. Vücudu kuvvetlendirir, kan yapar.
07. Zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmez yemeğidir.

Hiç yorum yok: