MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler400gr kadayıf
1 su bardağı toz şeker
125 gr. tereyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Muhallebisi için
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Yapılışı
Kadayıfları elimizle ufalayalım. Tencerede tereyağını eritelim. Kadayıfları üzerine koyalım. Şekerini ekleyelim. Kısık ateşte kadayıflar pembeleşene kadar kavuralım. Pembeleştiğinde cevizleri ilave edelim. Biraz daha kavurup ateşten indirelim. Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri bir tencerede kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Kavurduğumuz kadayıfların yarısını borcamın dibine dizelim. Düzleyelim. Üzerine muhallebimizi dökelim. Kalan kadayıflarıda üzerine döküp tekrar düzleyip soğuması için dolaba kaldıralım. Soğuduğunda dilimleyip afiyetle yiyelim.
MUHALLEBİLİ KADAYIFIN ŞİFASI
01. Anne sütünü artırır.
02. Küçük çocukların iştahını açar.
03. Kişiye enerji verir. Kuvvet sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder