SARMISAK ÇORBASI
Malzemeler;
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemak kaşığı zeytinyağı
5 adet sarmısak (yaklaşık 50 diş),
2 adet soğan,
2 yemek kaşığı un,
6 su bardağı tavuk suyu,
1 çay bardağı yoğurt,
maydanoz, kekik, defne yaprağı,
3 dilim küp doğranmış ekmek,
tuz, karabiber,
Yapılışı;
Sarmısaklarımızı soyalım. her diş sarmısağı ikiye üçe keselim. üzerine bir kaşık zeytinyağını gezdirerek bir alimünyum folyo kağıdına sarıp 180 derecelik fırına atıp 20 dakika pişirelim.
Tenceremize tereyağını ve zeytinyağını koyalım. İnce doğradığımız soğanları iyice kavuralım. tavuk suyumuzu ekleyelim. kaynamaya başladıktan sonra fırından çıkartığımız sarımsaklarımız ilave edelim. Ayrı bir kapta yoğurdumuz ile unumuzu iyice karıştıralım. Çorbamızın içerisine döküp hızlı hızlı karıştıralım. Eklemeye başladığında tuzunu, karabiberini, maydanoz, kekik ve defne yaprağını ekleyip blendırla karıştıralım ateşin altını kapatalım. Servis yapmadan evvel küp küp doğrayıp fırında kızarttığımız ekmeklerimizi üzerine döküp afiyetle yiyelim.
Sarmısak Çorbasının Şifası;
1. Grip olanlara,
2. Soğuk algınlığına karşı,
3. Baş ağrılarına,
4. Kusma,
5. İshal,
6. Mide kramplarına karşı,
7. Yüksek ateşle ilgili hastalıklar,
8. Tüm iltihabik hastalıklara karşı,
9. Doğal antibiyotiktir. Hastalıklara karşı %100 etkilidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder