Ebegümeci
Malzemeler;500 gr. ebegümeci,
2 adet orta boy soğan,
3 diş sarmısak,
2 adet domates,
30 gr. terayağı,
100 gr. pirinç,
20 gr. domates salçası,
Tuz,
Yapılışı;
Bir tencerede tereyağının eritelim ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Sarımsakları ve Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye ilave edelim salçasını ve tuzunu koyup karıştıralım. Ebegümeçlerini ince doğrayıp ilave edelim. Pirincini de koyduktan sonra iki bardak sıcak su ekleyip çok kısık bir ateşte pişirelim. Pirinçler piştiğinde ateşten indirelim. Servis tabağına alalım ve afiyetle yiyelim.
Ebegümeci yemeğinin şifası;
1. Anne sütünü artırır.
2. Vücut iltihabına karşı faydalıdır.
3. Mide ve bağırsakları düzene koyar.
4. Boğaz hastalıklarında çok faydalıdır.
5. Öksürük ve bronşitte iyi gelir.