Ayva marmeladı
Malzemeler;
1000 gr. ayva
500 gr. şeker
4-5 adet karanfil
5-6 adet ayva çekirdeği
1 bardak su
Yapılışı;
Ayvaların çekirdeklerini çıkaralım. Küp küp doğrayıp düdüklü tencereye koyalım. Suyu, şekeri ve karanfilleri, ayva çekirdeklerini ilave edip düdüklünün kapağını kapatıp ateşin üzerine koyalım. 25-30 dakika piştikten sonra düdüklünün kapağını açalım. Önce karanfiller ile ayva çekirdeklerini çıkaralım. Ardından el blenderi ile ayvaları püre haline getirelim. ve sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağızlarını kapatalım. Kahvaltılarımızda afiyetle yiyelim.
Ayva marmeladının şifası;
1. Soğuk algınlığına karşı faydalıdır.
2. Vücut direncini artırır.
3. Süt veren annelere çok iyi gelir.
4. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına faydalıdır.