Zeytinli poğaça


ZEYTİNLİ POĞAÇA

Malzemeler;

1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak),
1/2 paket maya (instant maya),
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Tuz, çörek otu,
Alabildiği kadar un,
Çekirdeğinden ayrılmış siyah zeytin (1 çay bardağı)

Yapılışı;

Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım. Kulak memesi yumuşaklığında (hatta biraz daha yumuşak) bir hamur elde edelim. Üzerine ıslak bir bez koyarak hamurumuz kabarana kadar dinlendirelim.

Kabaran hamurumuzdan minik parçalar koparıp avuç içimizle çay tabağı büyüklüğüne getirip içerisine çekirdeğinden çıkarılmış zeytinlerimizden koyup hamurumuzu kapatalım. Üzerine yumurta sarısı, çörek otu serpip önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Servis tabağımıza koyup çayla bereber afiyetle yiyelim.

ZEYTİNLİ POĞAÇANIN ŞİFASI;

1. Zihni ve bedeni yorgunluğu alır.
2. Anne sütünü artırır.
3. İştah açıcıdır.
4. Kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar.
5. Zayıf kişilerin kilo almalarını sağlar.
6. İshale karşı iyi gelir

Hiç yorum yok: