YOĞURTLU PAZI ÇORBASI
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday (yarma )
1 demet pazı (sadece yapraklar kullanılacak)
2 su bardağı yoğurt (ekşi olmalı)
1\2 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı körmen( yabani sarmısak)
Tuz
2 su bardağı yoğurt (ekşi olmalı)
1\2 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı körmen( yabani sarmısak)
Tuz
Yeteri kadar su
Yapılışı
Tenceremizde bir miktar su içerisinde önce aşurelik buğdayımızı (yarmamızı) pişirelim. Ayrı bir kapta un ve yumurtayı çırpalım yoğurdumuzu ekleyip iyice karıştırıp pişen yarma tenceremize ilave edelim. Çok ince doğradığımız pazılarımızı tuz ve körmenimizi ekleyip sürekli karıştırarak pazılar pişdiğinde ateşten indirelim. Tereyağını kızmızı pulbiberle eritip çorbamızın üzerine dökelip. Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.
YOĞURTLU PAZI ÇORBASININ ŞİFASI
01. Mide rahatsızlıklarında çok faydalıdır.
02. Kan basıncını ve kan şekerinin düşmesine yardımcıdır.
03. İştah açar.
04. Vucuda kuvvet verir, kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar.
05. İdrar söktürür, kabızlığı giderir.
06. İdrar yollarındaki yanma şikayetini azaltır.
07. Hazmı kolaylaştırır.
08. Öksürüğe karşı faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder