PATATES HAMURLU KOLAY POĞAÇA
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağ (yumuşamış)
3 su bardağı un
2 adet patates (haşlanmış )
2 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
2 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı
Patateslerimizi ezelim. Yoğurma kabımızda tüm hamur malzemelerimizi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamue elde edelim. Üzerine nemli bir bez örterek biraz dinlendirelim. İnce doğranmış maydonoz ile peynirimizi iyice karıştıralım. (içerisine 1 yumurtanın akınıda koyabiliriz) Dinlenen hamurumuzdan elimizle parçalar koparıp içerisine peynirli içten koyup elimizle şekil verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Piştiğinde sıcak sıcak servis yapıp afiyetle yiyelim.
PATATES HAMURLU KOLAY POĞAÇANIN ŞİFASI
1. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.
2. İştah açar.3. Anne sütünü artırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder