KATMER
Malzemeler
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yeteri kadar su
Yapılışı
Hamur yoğurma kabımızda, un, su, tuz ve karbonat ile birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerine ıslak bir bez örterek biraz dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzdan küçük parçalar koparıp tezgah üzerinde oklava yardımı ile açalım. Üzerine erimiş tereyağımızı sürelim. Sigara böreği sarar gibi hamurumuzu saralım. Her iki ucundan tutup önce boyuna çekelim. Sonra kendi içerisine döndürerek S şeklinde kıvıralım. Kıvrılan sarmalları üst üstte koyup elimizle bastıralım. Merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım.Tavada veya sac üzerinde alt üst pişirelim. Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.
KATMERİN ŞİFASI
01. İştah açar
02. Anne sütünü artırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder