YOĞURT TATLISI
Malzemeler4 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Yapılışı
Yumurtalarımızı kıralım üzerine şekerimizi ekleyip çok iyi bir şekilde çırpalım. Ardından diğer malzemelerimizi ilave edip çırpmaya devam edelim. (kek hamurundan biraz daha akıcı bir hamur elde edelim) Altı yağlanmış borcama veya kalın kenarlı tepsimize dökelim. Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirelim. Şerbetimizi hazırlıyalım. Biraz ılıtalım. Fırından yeni çıkardığımız tatlımızın üzerine dökelim. Soğuduğunda dilimleyip servis tabağına alıp üzerini süsleyip afiyetle yiyelim.
YOĞURT TATLISININ ŞİFASI
01. Anne sütünü artıran mükemmel bir gıdadır.
02. Vucuda dinçlik verir, kuvvet sağlar.
03. Vücudu dinlendirir, hem ruhen hem bedenen rahatlatır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder