GÜVEÇTE SEBZELİ TAVUK
Malzemeler1,5 kg. kemikli tavuk eti
2 adet patlıcan
2 adet patates
1/2 demet maydanoz
1 adet dolmalık kabak
3 adet domates
1 adet kırmızı yağbiberi
3 adet sivri biberi
2 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
1/3 kg. taze fasülye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, kekik,pulbiber
Yapılışı
Tüm sebzelerimizi iri bir şekilde doğrayalım. Güvecimize önce tavukları sonra sebzeler olmak üzere yerleştirelim. Zeytinyağımızı üzerine gezdirip orta ateşte pişirmeye başlayalım. Sebzeler sularını salıp diriliklerini kaybettiklerinde üzerine tereyağımızı koyup ateşin altını çok kısalım. Güvecin kapağını kapatalım.Kısık ateşte kendi suları ile tavuk etleri pişene kadar pişirelim. Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim. Ateşten indirmeye yakın doğradığımız maydanozları ilave edip biraz daha kaynatıp ateşten indirelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
01. Mide tembelliğini giderir. İştah açar.
02. Bol idrar söktürür. Vücuddaki fazla suyu dışarı attırır.
03. Böbreklere çok faydalıdır.
04. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yardımcıdır.
05. Kansere karşı koruyucudur.
Güveçte sebzeli tavuk tarifimi
İftar bereketi etkinliğinde ev sahibeliği yapan GELİBOLU 17' ye gönderiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder