BUĞDAY ÇORBASI KABAKLI(MEHİR)
Malzemeler3 su bardağı yoğurt
2 su bardağı aşurelik buğday (döğme)
1 su bardağı nohut
1 adet dolmalık kabak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı misir
Tuz, nane, pul biber
Yeteri kadar su
Yapılışı
Bir tencerede döğme buğdayı , nohutu , ve mısırı akşamdan ıslayalım. Sabah tencereyi orta ateşe koyup buğdaylar pişene kadar kaynatalım. Küp küp doğradığımız kabaklarımızıda tenceremize koyalım.Tuzunu ekleyelim. Kaynama suyundan alıp, yoğurdun içine katıp iyice karıştıralım.Sonra yoğurdumuzu kaynayan malzemeye ilave edelim. Bir süre kaynadıktan sonra ateşten indirelim. Tereyağında naneyi ve pul biberimizi kavurup çorbamızın üzerine dökelim. İster soğuk, ister sıcak servis yapıp afiyetle yiyelim.
BUĞDAY ÇORBASI KABAKLI(MEHİR)İN ŞİFASI
01. Tok tutar. Acıktırmaz.
02. Susuzluğumuzu hissettirmez.
03. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
04. Kabızlığı önler.
05. Bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder