İzleyiciler

25 Haziran 2010 Cuma

KARPUZ REÇELİ


KARPUZ REÇELİ

Malzemeler

1/2 adet kalın kabuklu karpuz
3 su bardağı şeker
1/2 adet  limon suyu
1 paket vanilya
1 su bardağı su

Yapılışı

Karpuzu dilimleyelim. Kabuklarının dış yeşil kısmını çok ince bir şekilde keselim. İçinde kalan kırmızı kısmınıda dibinde pembe kalacak şekilde alalım. Bu kabukları küp küp doğrayalım. Bir bardak su ile şekeri kaynatalım. Küp küp doğradığımız karpuz kabuklarını ekleyelim. Koyulaşmaya başlayana kadar pişirelim. Ateşten almaya yakın limon suyunu ve vanilyayı ilave edelim. Biraz daha kaynattıktan sonra ateşten indirelim. Soğuduğu zaman kavanozlara boşaltalım, servis kaselerine alıp afiyetle yiyelim.

KARPUZ REÇELİNİN ŞİFASI

01. İdrar söktürür.
02. Böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizler.
03. Anne sütünü artırır.
04. Bağırsakları çalıştırır.

9 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Hiç yemedim ama annem tadının çok nefis olduğunu söylemişti. Kireç kaymağı ile yapılanı duymuştum ama bana biraz sağlıksız gibi geldi. Sizin tarifinizi denemek isterim.Elinize sağlık sevgiler..

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Kısık ateşte piştiğinde çok güzel oluyor.

Saygılar.

Banu dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor... sevgilerimle...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Sağolun.

Saygılarımla.

Eliana Pessoa dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor...
Saygılar.

Begonvilli Ev dedi ki...

İade-i ziyarete geldim. Bu ne harika bir Blog sayfası! Fotoğraflar çok güzel, tarifler ilginç. Yürekten kutluyorum.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Sağolun.

Saygılar.

neduk dedi ki...

Bloguma hoşgeldiniz, her zaman beklerim.

فشكووول dedi ki...

اهلا بك عزيزى
فى الحقيقه لم استطيع ان انطق اسمك صحيحا
رجاء ارسل لى اسمك
واشكرك على انضمامك لمدونة فشكول
اسمى
صلاح ابوزيد
ومدونتى اسمها فشكول
يسرنى دائما متابعتك ومتابعة مدونتك
سعدت جد بطبخة البطيخ اللذيذه
تحياتى