KARPUZ REÇELİ
Malzemeler
1/2 adet kalın kabuklu karpuz
3 su bardağı şeker
1/2 adet limon suyu
1 paket vanilya
1 su bardağı su
Yapılışı
Karpuzu dilimleyelim. Kabuklarının dış yeşil kısmını çok ince bir şekilde keselim. İçinde kalan kırmızı kısmınıda dibinde pembe kalacak şekilde alalım. Bu kabukları küp küp doğrayalım. Bir bardak su ile şekeri kaynatalım. Küp küp doğradığımız karpuz kabuklarını ekleyelim. Koyulaşmaya başlayana kadar pişirelim. Ateşten almaya yakın limon suyunu ve vanilyayı ilave edelim. Biraz daha kaynattıktan sonra ateşten indirelim. Soğuduğu zaman kavanozlara boşaltalım, servis kaselerine alıp afiyetle yiyelim.
KARPUZ REÇELİNİN ŞİFASI
01. İdrar söktürür.
02. Böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizler.
03. Anne sütünü artırır.
04. Bağırsakları çalıştırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder