Kekli Baklava

Kekli Baklava
Malzemeler;

Hamuru için;
1 su bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1-2 damla limonsuyu
Yeteri kadar un

Şerbeti için;

4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1/2 adet limonsuyu

Üzerine;
200 gr. tereyağı
Keki için;

1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yeteri kadar un

Yapılışı;

Hamur yoğurma kabımızda tüm hamur malzemelerini koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuz üzerine nemli bir bez örtüp bir müddet dinlendirelim. Şerbetini hazırlamak için şekerle suyu kaynatalım. Limon suyunu ilave edelim. Biraz koyuca bir şerbet elde edelim. Soğutmaya bırakalım.Kek malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım. Tüm malzemeleri karıştıralım. fazla akışkan olmayan koyu bir kek hamuru elde edelim.
Dinlenen hamurumuzdan minik parçalar koparıp 60 adet minik bezeler hazırlayalım. Hazırladığımız bu bezeleri nişasta yardımı ile bir tabak büyüklüğüne getirip 10'arlı 10'arlı üst üste koyalıp ve açmaya başlayalım ve altı yağlanmış tepsimize yayalım. 30 adet olunca kek hamurumuzu dökelim. Tepsiye tamamen serelim. Daha sonra diğer bezeleri açıp üzerini kapatalım. Baklavamızı istediğimiz şekilde keselim. Eritilmiş 200 gr. tereyağımızı üzerine gezdirdikten sonra fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
Piştiğinde soğutulmuş şerbetimizi üzerine dökelim. Biraz dinlendirelim. şerbeti iyi çekmesi için. Daha sonra servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

Kekli Baklavanın şifası;

01. Anne sütünü artırır.
02. Vücuda enerji verir, kuvvet sağlar.
03. Kişinin kendini mutlu hissetmesini sağlar.

Hiç yorum yok: