'Allahım! Receb'i ve Şâban'ı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi Ramazan'a ulaştır'


Merhabalar, yine uzun bir zaman oldu sizlerden ayrı kaldım. Hamd olsun sağlığım çok iyidir. Kendime çok dikkat ediyorum. Hasta olmamaya çalışıyorum.Biraz kilo fazlalığım var ve kilo vermeye gayret ediyorum. Yaş ilerledikçe kilolu olmak bana sıkıntı vermeye başladı. Onun için biraz yavaşta olsa bu kilo derdinden mutlaka kurtulmak zorundayım. 

Mübarek üç aylara girdiğimiz bu güzel günlerde tüm arkadaşlarımın Receb-i şeriflerini tebrik ediyorum.  Allahım, bizi her türlü kötülükten korusun, bizi bağışlasın, Allahım, bana ve siz kıymetli dost ve arkadaşlarıma  sıhhat ve afiyet versin. İşlerimizde kolaylık versin. Recep ayını ve gelecek Şaban ve Ramazan aylarımızı hayırlı ve mübarek etsin. Allahım, yapılan tüm duaları kabul etsin kendisine kalkan elleri boş çevirmesin. Amin Yâ Rabbe'l-Âlemin.

Bugün sizler için hazır yufkadan peynirli gül börek tarifini yayınlayacağım. Yapılışı hem çok kolay hemde çok leziz oluyor. Gerçi ben çok az yedim ama tavsiye ederim.
 
PEYNİRLİ GÜL BÖREK

Malzemeler

4 adet hazır yufka
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
300 gr. beyaz beynir
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, susam, çörekotu

Yapılışı
Derin bir kapta rendelenmiş peynirimize,tuz,karabiber ekleyelim.İnce doğranmış maydanozlarıda ilave ettikten sonra böreğimizin iç harcını hazır etmiş olalım. Yoğurdumuza sıvı yağ ve yumurtalarımızı kıralım. (yumurtalardan birini üzerine sürmek için ayıralım) hepsini iyice çırpalım. Yufkamızın üzerine fırça ile yoğurtlu karışımı sürelim. Yufkamızı ikiye bölelim. Geniş tarafına peynirli iç harcımızı yayıp yufkamızı rulo şeklinde yuvarlayalım. Rulomuzu içe doğru sararak gül şekli verelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. (Ben bu sefer serpmedim.)Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Kızardığında fırından çıkarıp afiyetle yiyelim.

PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİN ŞİFASI
01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. İdrar söktürür.
03. Vücudun yorgunluğunu alır. Vücuda kuvvet verir.
04. Anne sütünü artırır.
05. Sinirleri kuvvetlendirir

Hiç yorum yok: