TAVUKLU PİLAV

TAVUKLU PİLAV
Malzemeler

1 su bardağı pirinç
3 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 su bardağı tavuksuyu
3 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber.

Yapılışı

Tavuk göğsümüzü 3 bardak su ile önceden pişiriyoruz. Pişince etlerimizi didikliyoruz. Üzerine karabiber
serperek karıştırıyoruz. Pilav tencerimizde tereyağımızı eritip pirinçlerimizi kavurmaya başlıyoruz. 2 bardak sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyip pirinçler suyunu çekince didiklediğimiz tavuk etlerimizi tencerenin üstüne yayıp tenceremizin kapağınıçok iyi kapatıyoruz. Ateşin altınıda çok kısıp pirinçler tane tane olana kadar pişiriyoruz. Pilavımızı ateşten indirmeden önce tahta kaşığımızla iyice karıştırıp tavuk etlerinin pilavla karışmasını sağlıyoruz. Tekrar kapağını kapatıp dinlenmesi için tenceremizi sarıyoruz. Servis yaparken açıp servis tabaklarına alıp afiyetle yiyoruz.

TAVUKLU PİLAVIN ŞİFASI

01. Vücudu kuvvetlendirir.
02. Şişmanlatır.
03. İshale karşı  faydalıdır.

Hiç yorum yok: