HAVUÇLU ELMALI KEK

HAVUÇLU ELMALI KEK
Malzemeler 

3 yumurta
1,5  su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 adet havuç
1 adet elma
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket  kabartma tozu
1 adet portakal kabuğunun rendesi
Alabildiği kadar un (3 su bardağı )
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Yapılışı

Havuç ve elmamızı rendeliyelim. Bir tavaya 3 yemek kaşığı şeker koyarak kısık ateşte hafif hafif karıştırarak şekeri eritelim. Rendelediğimiz elma ve havucumuzu ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Çekilmiş ceviz içimizide ekleyelim. Biraz daha karıştırdıktan sonra tarçınımızı koyalım. Ateşten indirip soğutalım.
Yumurtlarımızı  şekerle çırpalım. Yağını, sütünü, portakal kabuklarını ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu azar azar ilave ederek fazla akışkan olmayan bir hamur elde edelim. Yağlanmış fırın tepsimize  hamurun önce yarısını döküp üzerine hazırladığımız havuçlu elmalı karışımı yayalım. Kalan hamurumuzuda bunun üzerine döküp önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıp pişene kadar pişirelim. Servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

HAVUÇLU ELMALI KEKİN ŞİFASI

01. Şişmanlatır, kanı fazlalaştırır.
02. Aç karna yenilirse vücudun kuvvetini artırır.
03. Göğsü yumuşatır, balgamı giderir.
04. Karın ağrısını giderir.
05. Karaciğeri besler.
06. Anne sütünü artırır.

Hiç yorum yok: