Düdüklüde haşlama et

Düdüklüde haşlama et
Malzemeler;

1000 gr. kemikli et
4 adet patates
4 adet orta boy soğan
Tuz, pulbiber
Yeteri kadar su

Yapılışı;

Kemikler düdüklü tencereye yerleştirilir. Üzerine çıkana kadar su ilave edilir. Kapağı kapatılarak
pişmesi için ateşe koyulur. Yaklaşık 25-30 dakika pişince ateşten indirilir. Kapağı açılır ve içerisine yarım ay doğranmış soğanlar ve irice doğranmış patatesleri ilave edip tuzunu ve biberini ekleyip patatesler pişene kadar tekrar kısık ateşe konur. Patatesler piştiğinde ateşten alınıp servis tabağına koyulur ve afiyetle yenir.(hiç yağ koymuyoruz kemiklerin kendi yağı yeterli)

Düdüklüde haşlama etin şifası;

1. Kan yapıcıdır.
2. Kişinin yorgunluğunu alır. Enerji verir.
3. Kemik rahatsızlıklarına iyi gelir

Hiç yorum yok: