BALKABAĞI ÇORBASI

BALKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler

2 dilim  balkabağı
2 yemek kaşığı  sıvıyağ
1 adet patates
2 adet  havuç
1 /2 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı  süt
Yeteri kadar su (4–5 bardak)
Az tuz, az pul biber, az karabiber

Yapılışı

Kabak, patetes ve havucu ince ince doğrayıp düdüklü tencereye koyalım. 5 bardak su ilave edip pirinci de ekleyip orta ateşe pişirelim. Malzemeler pişince el blendırı ile ezerek çorba kıvamına  getirelim. Ayrı bir kabada sıvı yağı, unu koyup birlikte kavuralım un hafif pembeleşince soğuk sütü azar azar üzerine dökerek hızlı hızlı karıştırarak pütürlenmesini önleyelim. Daha sonra çorbamızın üzerine azar azar dökelim.  birlikte karıştıralım kıvamını kontrol edelim(Gerekirse su ilave edelim) Çorba kıvamına gelince tuzunu, karabiberini ekleyip ateşten indirelim. Servis kaselerine alıp afiyetle yiyelim.

BALKABAĞI ÇORBASININ ŞİFASI

01. Bu çorba bağırsak sorunu olanlara, kabızlık çekenlere ilaç gibi gelir.
02. Balkabağı çorbası göğsü yumuşatıp öksürüğü keser.
03. Her gün bu çorbadan bir kâse içenlerin sinirleri sakinleşir.
04. Mikrobik hastalıklara ve iltihaplanmalara da iyi gelir
05. Bal kabak çorbasında bulunan fosfor zekâyı geliştirir, unutkanlığı önler.
06. Basur şikâyetlerinde aç karnına içilen bal kabak çorbası çok faydalıdır.
07. Güzel kan yapıcı olduğundan vücudun şişmanlamasına yardımcı olur.
08. İdrar söktürücüdür. Küçük çocukların solucan sorununa tam bir ilaçtır.
09. Kansere karşı koruyucudur.

Hiç yorum yok: