SOĞAN DOLMASI

SOĞAN DOLMASI
Malzemeler

1 kg küçük boy kuru soğan
300  gr.  kıyma
1 su  bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber

Yapılışı


Soğanlarımızın kabuklarını soyalım. Kaynayan suyun içerisine atarak diri kıvamda haşlayalım. Soğuması için tencereden çıkarıp ayrı bir yerde bekletelim.  Kıymamızı,pirincimizi ve salçamızı genişçe bir kapta iyice yoğuralım. Soğanlarımızın içlerini çıkaralım. yoğurduğumuz  içle içlerini dolduralım. Tenceremize düzgün bir şekilde dizelim. Çıkan soğan cücüklerinide tencerenin en üstüne dizip zeytinyağımızı gezdirip tuzunu ve sıcak suyunu ilave edip çok kısık ateşte pişirelim. Piştiğinde servis tabaklarımıza alıp afiyetle yiyelim

SOĞAN DOLMASININ ŞİFASI

01. Vücudun kansere yakalanmasına engel olur.
02. İdrar söktürücüdür, bu sayede vücuddaki toksinlerin atılmasına faydalı olur.
03. İştah açar, sindirimi kolaylaştırır.
04. Kabızlığa karşı faydalıdır.
05. Kalp sağlığına faydalıdır.
06. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit ve gastrit gibi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir.

Hiç yorum yok: