YOĞURT ÇORBASI (MISIRLI)


YOĞURT ÇORBASI (MISIRLI)
Malzemeler

2 su bardağı  yoğurt
1 su bardağı mısır kırığı
2 yemek kaşığı  un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tuz, kırmızı pulbiber
Yeteri kadar su
Yapılışı

Tenceremize önce  su koyup üzerine mısır kırığını  atıp orta ateşte pişmeye bırakalım. Ayrı bir kaba yoğurdu koyalım üzerine unu koyup tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Kaynamakta olan mısırlı  sudan 2 kepçe su alıp bu yoğurtlu karışıma katarak iyice karıştıralım. Sonra hepsini kaynayan mısırların üzerine dökelim biraz daha kaynatalım üzerine tuzunu ilave edelim. Tereyağını bir tavada eritelim ve kuru naneyi ve kırmızı pulbiberimizi içine atarak bir iki dakika kavuralım ve çorbamızın üzerine dökelim. Ateşten indirip servise hazır hale getirelim. Afiyetle yiyelim.

YOĞURT ÇORBASININ (MISIRLI) ŞİFASI
01. Vücuttaki zehirlenmelere karşı çok faydalıdır.
02. Yoğurttaki maddeler yapı itibarı ile vücutta kolaylıkla sindirilir bu da hazmı kolaylaştırır.
03. Kemiklere çok faydalıdır.
04. Her gün içilen üç kâse çorba zayıflamaya da faydalıdır.
05. Baş ağrısına çok iyi gelir.
06. İdrarı çoğaltır prostata faydalıdır.
07. Vücudu kuvvetlendirir
08. Anne sütünü artırır.
09. Mide rahatsızlığına çok iyi gelir.
10. Soğuk algınlığı, nezle, öksürük gibi soğuktan oluşan hastalıklarda çok faydalıdır.

Hiç yorum yok: