ZEBRA KEK


ZEBRA KEK
(Bu tarifim Berna hanımın bloğundan )
Malzemeler


4 yumurta
340 g (2 su bardağı) toz şeker
200 ml (1 su bardağı) süt
125 g yumuşak margarin(Ben tereyağı kullandım)
100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ
1 paket Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Sade Kek Karışımı
3 yemek kaşığıKakao
3 yemek kaşığı süt

Yapılışı

Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Süt, margarin, sıvı yağ ve şekerli vanilin ekleyip 3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi ile sade kek karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, kakao ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyin ve 1 dakika çırpın.

26 cm çapındaki kalıbı yağlayın. Kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı beyaz hamur dökün. Kakaolu hamurdan da 2 yemek kaşığı alıp beyaz hamurun ortasına dökün. İki ayrı renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile kalıba dökmeye devam edin. (Hamurları her seferinde kalıbın tam ortasına dökün ve kaşık ile düzeltme yapmayın, şekiller hamurun kendiliğinden yayılması ile oluşuyor.)160 derecede pişirin.

(Çok farklı ve leziz bir kek oldu Berna hanıma çok teşekkür ediyorum. Denemenizi tavsiye ederim.)

ZEBRA KEKİN ŞİFASI

01. Anne sütünü artırır.

Hiç yorum yok: