RECEB-İ ŞERİFİNİZ HAYIRLI OLSUN


RECEB-İ ŞERİFİNİZ HAYIRLI OLSUN
“EGER ONLAR RECEP AYINDA BIR GUN ORUC TUTSALARDI, YAHUT BIR GECEYI OLSUN IBADETLE GECIRSELERDI KABIRLERINDE AZABI GORMEZLERDI“.


Said-i Hudri Radiyallahu Anh` in Efendimiz Aleyhisselam`dan rivayet ettigi su Hadis- Serif de Receb ayi ve orucunun faziletini anlatmaktadir.

” UYANIK olun Receb Allah`in ayidir. Kim, inanarak ve sevabini Allah`tan umit ederek Receb`de bir gun oruc tutarsa, Yuce Allah`in rizasini hak eder. Kim, iki gun oruc tutarsa, sema ve arz ehlinden, vasf edenler ona Allah katinda ancak ikram vasf ederler. Kim uc gun oruc tutarsa Hazret Allah o kimse ile cehennem arasinda uzunlugu yetmis yillik mesafe olan bir hendek-perde koyar. Kim dort gun oruc tutarsa, delilik, cuzzam, baras, zat-ul cenb gibi belalardan, Deccal fitnesinden ve KABIR AZABINDAN kurtulur. Kim bes gun oruc tutarsa, kiyamet gunu onu razi etmek Allah uzerine hak olur. Alti gun oruc tutan, yuzu bedir gecesi ayin isigin`dan daha parlak olarak kabrinden cikar. Kim yedi gun oruc tutarsa Cehennemin yedi kapisi vardir, her gunun orucu icin Hz Allah cehennemin bir kapisini kapatir. Kim sekiz gun oruc tutarsa, Cennetin sekiz kapisi varir, her gunun orucu icin hz. Allah cennetin bir kapisini acar. Dokuz gun tutan, “LA ILAHE ILLALLAH MUHAMMEDUN RASULULLAH” diyerek kabrinden cikar ve yuzu ancak cennete cevrilir. On gun oruc tutana Allahu teala inci ve yakut ile suslenmis iki yesil kanat verir, onlarla Sirat uzerinden simsek gbi gecer.” (Muin-ul Vaizin)


Enes bin Malik`in naklettigi bir Hadis-i Serif ise soyledir:
“Kim recep ayinda bir defa ihlas ile ihlas suresini okursa Hazreti Allah onun elli senelik gunahini af eder.”
Bir hadise:
Sevban Radiyallahu Anh`dan: Resulullah ile beraber yuruyorduk. Bir kavmin kabristanina ugradik. Aleyhisselam Efendimiz durdu. Siddetli bir sekilde agladi ve Dua etti.Sonra soyle buyurdu: -”Ey Sevban, buradakiler kabirlerinde azab goruyorlar. Onlara dua ettim, azablari hafifletildi.“
Daha sonra buyurdu ki:
“EGER ONLAR RECEP AYINDA BIR GUN ORUC TUTSALARDI, YAHUT BIR GECEYI OLSUN IBADETLE GECIRSELERDI KABIRLERINDE AZABI GORMEZLERDI“.



Bir hadise:

Recebe tazim eden kabrinde yalniz degildir.

Beyt-i makdis`de ibadetine duskun bir Kadin vardi. Receb ayi geldigi zaman bu aya hurmeten tazim kasti ile her gun 11 defa ihlas-i serifi okurdu. Kymetli ve pahali elbiselerini cikarir, eski ve degersiz elbiseler giyerdi. Yine bir Receb ayinda hastalandi. Eski elbiseleri ile defnedilmesini vasiyet etti. oglu, insanlara gosteris icin degerli kumaslar ile kefenlendi. Ruyada ogluna dedi ki:

-”Oglum! Niye vasiyetimi tutmadin.” Kabrini kazdi, fakat mezarinda bulmadi. Hayret ve uzuntu ile aglamaya basladi.

O esnada soyle bir ses duydu:

-“Bilmez misin ki, bizim ayimiz Receb`e tazim eden kabrinde yalniz basina birakilmaz.” (Zubdet-ul Vaizin)



Kaynak : Tefciru`t Tesnim fi kalbin selim
Bu yazıyı gönderen Betül hoca kardeşimizden Allah razı olsun.

Hiç yorum yok: