PIRASALI BÖREK

PIRASALI BÖREK
Malzemeler

3 adet pırasa
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sııyağ
5 adet hazır yufka
Tuz

Yapılışı

Soğanı ve pırasaları ince doğrayalım. Bir tavada pırasalar iyice ölene kadar kavuralım. Sütün içerisine sıvıyağı, yumurtaları ve tuzu atıp bir tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpalım. Fırın tepsisinin altını yağlayalım. bir yufkayı serelim. Sütlü karışımla ıslatalım. Diğer yufkalarıda aynı şekilde  serelim tam ortasına hazırladığımız kavrulmuş pırasaları yerleştirelim. Sonra kalan yufkalarıda aynı şekilde sütle ıslatarak serelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim. Böreğimiz kızardığında fırından çıkarıp hemen bir örtü ile üzerini örtüp bir müddet dinlendirelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

PIRASALI BÖREĞİN ŞİFASI

01. İdrar söktürücüdür.
02. Kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar.


Hiç yorum yok: